بلاک چین چیست؟

فناوری بلاک چین یک مکانیسم پایگاه داده پیشرفته است که امکان به اشتراک گذاری شفاف اطلاعات را در یک شبکه تجاری فراهم می کند. یک پایگاه داده بلاک چین داده ها را در بلوک هایی ذخیره می کند که در یک زنجیره به یکدیگر متصل شده اند. داده‌ها از نظر زمانی یکسان هستند، زیرا نمی‌توانید زنجیره را بدون اجماع از شبکه حذف یا اصلاح کنید. در نتیجه، می‌توانید از فناوری بلاک چین برای ایجاد یک دفتر کل غیرقابل تغییر یا تغییرناپذیر برای ردیابی سفارش‌ها، پرداخت‌ها، حساب‌ها و سایر تراکنش‌ها استفاده کنید. این سیستم دارای مکانیسم‌های داخلی است که از ورود تراکنش‌های غیرمجاز جلوگیری می‌کند و یکپارچگی در نمای مشترک این تراکنش‌ها ایجاد می‌کند

قراردادهای هوشمند تغییر ناپذیر هستند. در نتیجه اجرای آنها نمی تواند توسط طرفین قرارداد یا شخص ثالث قطع شود. این قطعیت اجرا به سرعت بسیاری از بازیکنان را اغوا کرده است و در نتیجه تعداد استفاده روزانه از قراردادهای هوشمند به چندین میلیون رسیده است.

مزایای بلاکچین

مزایای قراردادهای هوشمند

تغییرناپذیر بودن قرارداد هوشمند خطر عدم اجرا، تاخیر در اجرا یا اجرای ضعیف تعهد را از بین می برد. از آنجایی که اجرای قرارداد هوشمند منوط به هیچ گونه اقدام اضافی از سوی طرفین نمی باشد، بلکه صرفاً منوط به وقوع شرایط از پیش تعریف شده خارجی است، قرارداد هوشمند از هرگونه رفتار فرصت طلبانه طرفین و یا هرگونه تخلف مؤثر از قرارداد جلوگیری می کند. در عمل، قراردادهای هوشمند خطرات تأخیر در پرداخت یا عدم پرداخت را که اغلب در قراردادهای سنتی با آن مواجه می‌شوند، از بین می‌برد.

در تجارت، سرعت امری ضروری است. قراردادهای هوشمند مظهر اصل "زمان پول است" هستند: آنها یک راه حل قطعی برای مشکل سرعت تراکنش های مالی ارائه می دهند. در واقع، قراردادهای هوشمند به سادگی باعث افزایش سرعت معاملات نمی شوند. آنها را فوری می کنند .

فن آوری های پایگاه داده سنتی چالش های متعددی را برای ثبت تراکنش های مالی ارائه می دهد. به عنوان مثال، فروش یک ملک را در نظر بگیرید. پس از رد و بدل شدن پول، مالکیت ملک به خریدار منتقل می شود. خریدار و فروشنده به صورت جداگانه می توانند تراکنش های پولی را ثبت کنند، اما نمی توان به هیچ یک از منابع اعتماد کرد. فروشنده به راحتی می تواند ادعا کند که پول را دریافت نکرده است، حتی اگر دریافت کرده باشد، و خریدار می تواند به همان اندازه استدلال کند که پول را پرداخت کرده است، حتی اگر نگرفته باشد.

برای جلوگیری از مشکلات قانونی احتمالی، یک شخص ثالث قابل اعتماد باید بر تراکنش ها نظارت و اعتبار سنجی کند. حضور این مرجع مرکزی نه تنها معامله را پیچیده می کند، بلکه یک نقطه آسیب پذیری را نیز ایجاد می کند. اگر پایگاه داده مرکزی به خطر بیفتد، هر دو طرف ممکن است آسیب ببینند.

بلاک چین با ایجاد یک سیستم غیرمتمرکز و ضد دستکاری برای ثبت تراکنش ها، چنین مسائلی را کاهش می دهد. در سناریوی معامله دارایی، بلاک چین هر کدام یک دفتر کل برای خریدار و فروشنده ایجاد می کند. همه تراکنش ها باید توسط هر دو طرف تایید شوند و به طور خودکار در هر دو دفتر کل آنها به صورت بلادرنگ به روز می شوند. هر گونه فساد در معاملات تاریخی کل دفتر را خراب می کند. این ویژگی های فناوری بلاک چین منجر به استفاده از آن در بخش های مختلف از جمله ایجاد ارز دیجیتال مانند بیت کوین شده است .